Activitats de conciliació familiar.

Activitats d’infantil

MULTI ESPORTS

Quan practiquem esport ens cansem però, curiosament, també ens sentim més àgils, més tranquils i més alegres. En aquesta activitat el nens i nenes practicaran esports amb pilota i sense, esports a l’aire lliure i a l’interior, esports d’equip i individuals…. tot pensat perquè disfrutin i s’ho passin bé i al mateix temps prenguin consciència de les seves capacitats i del funcionament del seu cos.

JOGUINES A PARTIR DE MATERIAL RECICLAT

En aquesta activitat els nens i nenes aprendran a crear diferents joguines amb materials reciclat. Joguines que un cop construïdes després podran fer-les servir per jugar amb el seus amics i amigues.

Serà necessari portar material de casa per dur a terme l’activitat. Material com ampolles de plàstics, tubs de paper de WC, taps, etc.

JOCS TRADICIONALS

L’objectiu de l’activitat es aprendre a gaudir del joc, tal com nosaltres ho fèiem de petits. Ho farem a través de jocs tradicionals com les baldufes, bitlles, etc i d’altres més actuals com el spinner, els yo-yos…

Ho farem potenciant els valors de joc en equip i altres com el respecte per l’adversari, saber guanyar, saber perdre, respectar les normes, superació de reptes.

INICIACIÓ A LA MÚSICA

L’objectiu de l’activitat és introduir al nois i noies en el món de la música, per fer-ho, treballarem cançons, tradicionals i modernes, les cantarem i les ballarem. Aprendrem  diferents tipus de sons, l’origen d’alguns instruments, música d’altres cultures. Tot això ho farem d’una forma amena i divertida perquè aprenguin a gaudir de la música des de ben petits.

EXPRESSIÓ EMOCIONAL

Descobrirem el món de les emocions. Quines cares fem quan estem contents, quan ens enfadem, quan expressem sorpresa, quan expressem emoció…. Ensenyarem als participants a diferenciar diferents emocions i que arenguin a conviure amb elles.

A través del joc coneixerem totes aquestes emocions que formen la persona humana i que els nens i nenes estan començant a aprendre i a comprendre.

CONSCIÈNCIA DEL COS

L’expressió corporal ajuda als infants a prendre consciència del seu propi cos.

En aquesta activitat els nens i nens treballen diferents formes d’expressar-se i de comunicar-se a través de jocs simbòlics, jocs representatius, petites representacions, ballant cançons, etc

RÍTMICA

La GIMNÀSTICA RÍTMICA és una disciplina esportiva que combina elements de ballet, gimnàstica artística i dansa, així com l’ús de diversos aparells com la corda, el cèrcol, la pilota, les maces i la cinta. En l’activitat ens centrarem en que el nois i noies aprenguin a realitzar volteres, alguns tipus de salts, equilibris…. i també treballarem coreografies.

Activitats de primària

ENS DIVERTIM AMB LES MATES

Les matemàtiques sempre han sigut una de les parts complicades dels estudis dels nens i nens. Us proposem una activitat, on aprendre jugant amb elles. Proposem una serie de jocs adaptats a les diferents edats, on el centre del joc seran l’ús de les matemàtiques. Aprendre a pensar millor, explicarem situacions quotidianes que ens envolten, aprendrem pensament analític, i a la resolució de problemes.

Adaptem tots aquest jocs a les diferents franges d’edat, ja sigui d’infantil a primària, potenciant les diferents capacitats de cada edat.

FEM CIÈNCIA

El mètode científic és una de les pedres angulars per a l’avenç de la ciència i del coneixement del món. Consisteix en una aproximació metodològica, ordenada i racional a la resolució de qualsevol problema o, senzillament, per descobrir el nostre entorn i esbrinar com funciona, i és aplicable a qualsevol problema que hom es plantegi.

Treballem amb experiments adaptats a les seves edats,  però no per això menys emocionants

TENNIS TAULA

El ping pong, o tenis taula, és un joc ideal si busquem practicar esport en una superfície petita. La clau és la concentració juntament amb la rapidesa. Per als nens i nenes, és un joc perfecte per millorar la psicomotricitat a les mans, ja que no només es tracta de passar una pilota, la pilota ha de tocar un cop al nostre camp i dos cops al camp del contrari per marcar un punt, sempre sense tocar la xarxa Es un joc relativament senzill si el que volem es passar-nos-ho bé. Podem jugar-hi dos o quatre persones i aprendre el treball en equip. A part del propi partit, hi ha molts jocs en grups relacionats amb la taula, les raquetes i les pilotes, que també posaríem en pràctica.

VIATGEM PEL MÓN

Amb l’excusa de viatjar pel món, coneixem diferents cultures. Quin són els seus àpats tradicionals, els seus vestits típics, en quin lloc del món les podem localitzar. Quines diferències i semblances podem trobar entre la nostra cultura i les diferents cultures que descobrim. A partir d’aquetes diferències i semblances farem consciència dels fets de caracteritzen aquestes cultures

CUSTOMITZAR LA ROBA

Ens trobem que la nostra societat està evolucionant cap un món cada cop més uniformitzat. La robà d’esport la comprem al Decathlon, la roba per vestir al Zara o sucursals…. ensenyarem tècniques per personalitzar la roba, amb estampacions, algunes tècniques de costura, etc…tot això amb l’objectiu que els  nois i noies aprenguin a personalitzar la seva pròpia roba.

JUDO

El judo és l’esport que per excel·lència fomenta els valors del respecte, l’autocontrol, la disciplina, l’esforç i la superació constant pel qual les nenes i els nens aprenen conceptes, habilitats i també a divertir-se. En l’activitat farem un iniciació al Judo i aprendrem les tècniques més bàsiques.

PATINS EN LÍNIA/SKATE

L’activitat de patins en línia/skate es treballarà la promoció esportiva des de diferents vessants, una d’elles la iniciació als esports de lliscament: skate, patinet i patins en línia, com a activitat extraescolar. Aprendrem diferents tècniques: arrencades en sec, frenades, corbes… Per realitzar l’activitat serà imprescindible portar el material necessari com patins, patinet,….

ARTS PLÀSTIQUES

En l’activitat d’Arts Plàstiques, treballen diferents tècniques artístiques de pla i de volum: pintura, aquarel·la, pastels, collage, fang, paper matxucat, material de reciclatge, etc… Amb aquestes eines potenciarem la creativitat dels nois i noies i els ensenyarem algunes tècniques per millorar les seves creacions.

DANSES URBANES

Practicarem balls organitzats i petites coreografies que suposaran pels nens i nenes un aprenentatge en la coordinació del seu cos i el seu ajustament a l’espai i el temps. També implica prendre a coordinar-se amb altres, acoblar els moviments de cadascú amb els moviments dels altres, posar-se d’acord per donar sentit al que es fa, adaptar-se a un ritme de música i situar-se de manera adequada a l’espai.

IOGA

Aquesta activitat és una introducció al món del Ioga, amb l’objectiu que els nois i noies el coneguin. Treballarem diferents postures, de forma individual, en parelles i en grup. Es tracta d’una activitat que combina el treball postural de Ioga amb el treball de l’equilibri i la confiança. Així, aquestes postures, que poden esdevenir una porta d’entrada a l’acroioga, combinen els beneficis posturals del ioga i les sensacions de l’acrobàcia.