Activitats de conciliació familiar de 12 a 13

Noves activitats a infantil i primària

ENS DIVERTIM AMB LES MATES

Les matemàtiques sempre han sigut una de les parts complicades dels estudis dels nens i nens. Us proposem una activitat, on aprendre jugant amb elles. Proposem una serie de jocs adaptats a les diferents edats, on el centre del joc seran l’ús de les matemàtiques. Aprendre a pensar millor, explicarem situacions quotidianes que ens envolten, aprendrem pensament analític, i a la resolució de problemes.

Adaptem tots aquest jocs a les diferents franges d’edat, ja sigui d’infantil a primària, potenciant les diferents capacitats de cada edat.

VIATGEM PEL MÓN

Volem fer una activitat per iniciar-nos en el voleibol. Els beneficis són molts per a la mainada.

Es tracta d’un esport complet on s’exercita tot el cos, amb poc contacte físic i un índex baix de lesions.

El voleibol és un esport fantàstic ésser practicat per grups de nens i nenes, que aprendran el valor de la cooperació i el treball en equip. És un esport amb un alt component socialitzador. Desenvolupa també el control mental, l’equilibri i la concentració. També ensenya a adaptar-se a situacions molt diferents en poc temps.

Activitats d’infantil

JOCSLa creativitat, l’expressió d’emocions, l’activitat física i el desenvolupament dhabilitats cognitives, socials i comunicatives són alguns dels beneficis del joc en el desenvolupament dels nens. El joc és una de les activitats més arrelades a la vida dels nens des del seu naixement.

Jugarem a jocs de taula i de patí. Ens divertirem jugant.

FEM ESPORT
Quan practiquem esport ens cansem però, curiosament, també ens sentim més àgils, més tranquils i més alegres.

En aquesta activitat el nens i nenes practicaran esports amb pilota i sense, esports a l’aire lliure i a l’interior, esports d’equip i individuals…. tot pensat perquè disfrutin i s’ho passin bé i al mateix temps prenguin consciència de les seves capacitats i del funcionament del seu cos.

Activitats de primària

DANSES MODERNES

Practicarem balls organitzats i petites coreografies que suposaran pels nens i nenes un aprenentatge en la coordinació del seu cos i el seu ajustament a l’espai i el temps.

També implica prendre a coordinar-se amb altres, acoblar els moviments de cadascú amb els moviments dels altres, posar-se d’acord per donar sentit al que es fa, adaptar-se a un ritme de música i situar-se de manera adequada a l’espai.

JOCS D’ESTRATEGIAL’estratègia ens fa pensar, jugar amb possibilitats que podem i no podem fer, prendre decisions, enfrontar-nos a reptes, emocions i utilitzar la memòria. Tot això ens ensenya alhora d’afrontar reptes petits quan som petits i grans quan som grans.

En aquesta activitat jugarem a diferents jocs d’estratègia, coneixerem les seves normes i practicarem diferents estratègies de joc.

FEM CIÈNCIAEl mètode científic és una de les pedres angulars per a l’avenç de la ciència i del coneixement del món. Consisteix en una aproximació metodològica, ordenada i racional a la resolució de qualsevol problema o, senzillament, per descobrir el nostre entorn i esbrinar com funciona, i és aplicable a qualsevol problema que hom es plantegi.

Treballem amb experiments adaptats a les seves edats,  però no per això menys emocionants

TENNIS TAULA


El ping pong, o tenis taula, és un joc ideal si busquem practicar esport en una superfície petita. La clau és la concentració juntament amb la rapidesa. Per als nens i nenes, és un joc perfecte per millorar la psicomotricitat a les mans, ja que no només es tracta de passar una pilota, la pilota ha de tocar un cop al nostre camp i dos cops al camp del contrari per marcar un punt, sempre sense tocar la xarxa Es un joc relativament senzill si el que volem es passar-nos-ho bé. Podem jugar-hi dos o quatre persones i aprendre el treball en equip. A part del propi partit, hi ha molts jocs en grups relacionats amb la taula, les raquetes i les pilotes, que també posaríem en pràctica.